GIF vil have børneattester

Grønlands Idræts Forbund vil nu indskærpe loven om Børneattester overfor deres medlemmer.
Skrevet af Naimah Hussain
08. februar 2011 17:38

Alle idrætsforeninger og klubber skal indhente børneattester på holdledere og trænere, der arbejder med børn og unge under 15 år. Og det er klubbernes eget ansvar at indhente de såkaldte børneattester på personer, der arbejder med børn. Det har været gældende lov siden 1. august 2010.

Grønlands Idræts Forbund forsøger nu at gøre en ekstra indsats overfor deres medlemmer for at bakke op om lovgivningen, der kræver, at alle der arbejder med børn og unge under 15 skal have tjekket deres kriminalregister for eventuelle sædelighedsforbrydelser inden de må arbejder med børn og unge.

-Det er bedre at forebygge, end at stå med sagerne. Derfor har vi besluttet at vi så vidt muligt allerede nu skal arbejde for, at alle klubber skal forebygge ved at indhente børneattester, siger bestyrelsesformand fra GIF, Nuka Kleeman.

Om det vil få konsekvenser for de, der ikke opfylder kravet, siger formanden

-Altså, det siger sig selv, at de der ikke afleverer en børneattest som træner eller holdleder, jamen så kan du ikke være træner længere.

Men hvordan vil GIF kontrollere det?

-Det er specialforbundene der i første omgang skal kontrollere klubberne. Og hvis de ikke gør det, så må GIF fungere som en forlænget arm for dem og gøre dem opmærksom på det.

GIF har tidligere gjort sig erfaringer med sager, hvor trænere har været involveret i krænkelse af børn. Der er dog tale om ganske få sager, ifølge forbundet.

Og med de nye opfordringer ønsker forbundet at gøre deres medlemmer opmærksomme på, at de er forpligtet til at overholde lovgivningen.