GIF: Vi sender ikke børn til AWG

Grønlands Idræts Forbund reagerer nu på Kim Godtfredsens bekymringer om tendensen til at gøre børn til sportsstjerner i en alt for ung en alder.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
31. marts 2014 14:53

Kim Godtfredsen sagde i går søndag, at børn på 12-13 år ikke bør være med i Arctic Winter Games, da der alt for ofte opstår et stort forventningspres på dem, så de i sidste ende holder op med at dyrke sport, når de bliver ældre. GIF gør i et svar til Kim Godtfredsen klart, at forbundet godt kan forstå bekymringen, men understreger samtidig, at Grønlands Idræts Forbund ikke sender juniorer under 14 år til AWG.

- Vi havde 13 idrætsudøvere fra årgang 2000 med som de yngste, hvoraf halvdelen allerede er fyldt 14. De deltog i henholdsvis i inuit games, alpin ski, badminton, basket, langrend, fodbold, snowboard og bordtennis.

Derudover deltog unge i forbindelse med kulturarrangementer under AWG, men det har ikke noget at gøre med sporten og Grønlands Idræts Forbund at gøre, skriver Carsten Olsen i sin pressemeddelelse i dag.

Kim Godtfredsen sagde også til Radioavisen, at alt for mange børn tror, at deltagelse i AWG er det højeste de kan opnå, og at man ofte ser at AWG-deltagelse bliver en endestation for deres sportsaktiviter.

Carsten Olsen mener ikke, at Arctic Winter Games opfattes sådan af de unge, og at de fleste ved at det er på seniorplan, nationalt og internationalt, at man kan opnå  endnu mere med sin sport.

- De lokale trænere samt landsholdstrænerne skal altid motivere unge og børntil at opnå større resultater i deres sport, skriver Carsten Olsen, der understreger, at det er breddeidrætten, der skal skabe en fødekæde til en eventuel elite.

- Martin Møller er et godt eksempel på, at man sagtens kan gå hele vejen, også selvom man har været med ved Arctic Winter Games. Det handler om at skabe en sult, en motivation hos de unge og ikke gøre dem til store stjerner i klubberne. Den rigtige dosering af træningsmængde er vejen frem, skriver Grønlands Idræts Forbunds generalsekretær, Carsten Olsen, i sin pressemeddelelse.