GIF og MIBB starter samarbejde

Idrættens verden skal kende til børns rettigheder. Derfor indgår Meeqqat Inuunerissuts projektkontor (MIBB) og Grønlands Idræts Forbund (GIF) et helt nyt samarbejde.
05. august 2013 08:32

Samarbejdet giver organisationerne en rig mulighed for at udnytte hinandens styrker og derigennem skabe meget mere fokus på udviklingen af vores børn. Dette sker rent fysisk ved at MIBB har fået kontor hos GIF. GIF har kontor i nye lokaler i Issortarfimmut i Nuuk, sammen med Elite sport Greenland.

- Det at MIBB flytter ind hos os giver et endnu stærkere afsæt med hensyn til at få udnyttet de kompetencer og indsatser der skal ligge til grund for at vi kan skabe endnu større værdi i samfundet, udtaler Carsten Olsen, Generalsekretær i GIF.

Idrætten består af tusindvis af idrætsudøvere og frivillige der gør et meget stort arbejde for vores børn og unge og dagligt skaber en enorm værdiforøgelse i samfundet. GIF, der i år fylder 60 år, er samtidig i gang med at få implementeret en ny strategi og vision der skal højne kompetenceniveauet, til fordel for især børn og unge. Der skal udvikles kurser og aktiviteter der gør at vi i fremtiden oplever børn og unge der dyrker idræt i respekt for hinanden.

MIBB, der arbejder aktivt for at sikre børns rettigheder, er derfor den helt rigtige samarbejdspartner for GIF.

- MIBBs kerneopgave er at udbrede kenskabet til børns rettigheder generelt i samfundet. Voksne har ansvaret for at børns rettigheder følges og derfor ser vi frem til et givtigt samarbejde med GIF, som har et stort netværk til idrætsudøvere og frivillige, og som arbejder for et sundt børneliv, udtaler Nive Heilmann, MIBBs projektleder.

Første fælles fokuspunkt for GIF og MIBB, er opfølgning på kravet om børneattester til alle der arbejder med børn indenfor sportens verden.