GIF: Forsinkede regnskaber kan ramme støtten til idræt

OPDATERET: Hvis ikke idrættens specialforbund får orden på deres administrative rutiner, kan det betyde lavere tilskud til idrætslivet fra Selvstyret, advarer GIF´s formand, Nuka Kleemann.
Skrevet af Karsten Sommer
11. oktober 2009 13:19

Grønlands Idrætsforbund - GIF - afsluttede i går sit årlige repræsentantskabsmøde i Nuuk. Et af de vigtigste punkter på mødet var en opfordring til specialforbundene om at få strammet op på deres administration, fortæller GIF´s formand Nuka Kleemann:

- Vi oplever alt for tit, at specialforbundenes regnskaber ikke færdigøres til tiden. Og de er langsomme til at få bogført deres bilag.

Ofte varetages de administrative funktioner af frivillig arbejdskraft, og derfor kan der være mange grunde til forsinkelserne.

- Men uanset om det er frivillige, så skal der være orden i regnskaberne. Det er nødvendigt at der strammes op, og at forbundene lever op til professionelle krav i en tid hvor grønlandske sportsfolk i stigende grad deltager i internationale konkurrencer, siger Nuka Kleemann.

Grønlands Idrætsforbund vil derfor fremover stille sig til rådighed, og hjælpe forbundene med at professionalisere deres administration og hjælpe dem med at få afleveret deres regnskaber rettidigt.

- Hvis ikke det sker, kan det på sigt gå ud over Selvstyrets støtte til sportslivet, advarer Nuka Kleemann.

- Den udvikling er allerede på vej kan vi se på den kommende finanslov, slutter Nuka Kleemann, der snarest vil holde møde med naalakkersuisoq for sport, Mimi Karlsen.