GIF bakker Nick Nielsen op

Grønlands Idrætsforbund giver nu naalakkersuisoq for kultur, Nick Nielsen, et skulderklap, fordi han i den kommende uge lægger vejen forbi Vinterolympiaden i Sotji.
Skrevet af Karsten Sommer
17. februar 2014 04:46

Nick Nielsen tager til Rusland i dagene fra den 19. til den 25.februar. Dermed kommer han til at overvære Grønlands enlige deltager, Martin Møller, når han på OL's sidste dag, søndag den 23.februar, løber sin favoritdistance - 50 kilometer langrend.

Men GIF ser også Nick Nielsens tilstedeværelse ved OL som et signal om, at Grønland på den lange bane gerne selv vil kunne deltage ved et OL under eget flag.

- Processen med at kunne deltage under eget flag er lang, men ved at møde op ved OL, gøre sig synlig og indlede en dialog med den olympiske bevægelse, kan drømmen og visionen om grønlandsk deltagelse ved OL under eget flag, komme nærmere, mener Grønlands Idræts-Forbunds formand, Nuka Kleemann, der ikke selv kan deltage på turen til Rusland.

Men Grønlands Idræts-Forbund hilser det altså yderst velkommen, at naalakkersuisoq for kultur har valgt at repræsentere idrætten i Grønland til OL.

- Hans støtte og deltagelse ved OL, som kun foregår hvert 4. år, har stor signalværdi for idrætten i Grønland, skriver GIF.