GHF: 2013 var et begivenhedsrigt år

Bestyrelsen i Grønlands Håndbold Forbund (GHF) ser tilbage på 2013 som et travlt og begivenhedsrigt år, og ser frem til et endnu mere begivenhedsrigt 2014.
Skrevet af Simon Uldum -
18. december 2013 09:50

Det grønlandske herrelandshold i håndbold er netop nu i fuld gang med at forberede sig til de Panamerikanske mesterskaber. En deltagelse der er gjort mulig af sponsorater fra Pilersuisoq A/S og Elite Sport Greenland, skriver GHF-formand, Nuka Ole Berthelsen.

Kvindelandholdet i håndbold har ikke eksisteret de sidste ti år. En enig bestyrelse har i år besluttet at råde bod på dette, ved blandt andet at nedsætte en arbejdsgruppe vedrørende kvindelandshold, der pt. arbejder på at tiltrække sponsorstøtte til et kvindelandshold.

- Der skal også laves en ny ansættelseskontrakt til en ny landstræner til kvindelandsholdet i 2014, og den forventer man ligger klar indenfor de nærmeste dage. Grønlands Håndbold Forbund har erfaringer med den nye landstræner, idet denne tidligere har været landstræner for herrelandsholdet og blandt andet ført landsholdet til VM i 2007. Derfor har vi store forventninger til at den nye landstræner kan føre kvindelandsholdet frem til VM i 2015, siger Nuka Ole Berthelsen.

Grønlands Håndbold Forbund kan allerede nu løfte sløret for, at næste års Grønlandsmesterskaber i håndbold bliver med rekordhøj deltagelse:

- 17 voksenhold, 9 U18-hold, 11 U16-hold samt 14 U14-hold, i alt 51 hold deltager i Grønlandmesterskaber, og det er iøvrigt første gang der er Grønlandsmesterksaber for U14, slutter GHF-formand Nuka Ole Berthelsen.