Gerth W. Lyberth er nomineret til årets Nordisk Råds musikpris

- Det betyder rigtig meget for mig at kunne udtrykke mig selv gennem musik, siger Gerth W. Lyberth. Foto © : Gerth W. Lyberth
Skrevet af Bibi Nathansen
09. juni 2021 11:30

- Jeg var chokeret.

Det siger 33-årige Gerth W. Lyberth fra Nuuk, der mildest talt blev overrasket, da han fik at vide, at han er blandt de 13 nominerede til Nordisk Råds musikpris i år. 

- Jeg blev ved med at sige til mig selv: Tænk at få så meget anerkendelse for at synge om sine følelser. Det betyder rigtig meget for mig at kunne udtrykke mig selv gennem musik.

Singer-songwriteren har spillet musik, siden han fik en guitar i konfirmationsgave, men han var længe om at dele sine sange med verden.

- Mange af sangene på mit første album, havde jeg skrevet for rigtig mange år siden. Jeg har måske været bange for at udgive dem, fordi det handler så meget om følelser. Men jeg er rigtig glad for, at min musik er blevet anerkendt og taget så godt imod, siger Gerth W. Lyberth til KNR.

LÆS OGSÅ Rasmus Lyberth er nomineret til nordisk musikpris

Debuten 'Anorisaat' udkom i 2019, og Nordisk Råds bedømmelseskomité beskriver albummet som "spændende, oplivende og behageligt".

Gerth W. Lyberth håber, at det kun er begyndelsen:

- Jeg ønsker at kunne blive ved med at synge, for det er en stor ære at kunne udgive sin musik. Jeg håber, jeg kan blive ved med at udtrykke mine følelser gennem musik.

Nordisk Råds musikpris bliver uddelt i København den 2. november.