Gerhard Petersen tager til genmæle

For Ifølge net-avisen sermitsiaq ag og en pressemeddelelse, ønsker Gerhardt Petersen en berigtigelse af de faktuelle forhold omkring hans afsked fra KNI. Radioavisen har beskrevet det personlige nag der er opstået mellem Vittus Qujaukitsoq og hans nu tidligere departementschef Jan H Lynge gennem deres fælles fortid i KNI, hvor netop Gerhard Petersen var direktør.
12. juli 2013 10:00

Gerhardt Petersen mener ikke han har bedt om 10 millioner i fratrædelsesgodtgørelse, ligesom han føler det er nødvendigt at fastslå at han ikke havde noget med fyringen at Jan H Lynge at gøre.

KNR har aldrig påstået at Gerhardt havde noget med fyringen af Jan H Lynge at gøre. Det fremgår også klart af historien. Fyringen står Vittus Qujaukitssoq for.

I forhold til fratrædelsesaftalen, ja, så bekræfter Gerhardt Petersen nu selv, at han har fået mellem 5 og 6 millioner i fratrædelsesgodtgørelse fra KNI, da han blev fyret. Men flere at hinanden uafhængige kilder helt tæt på forløbet fastholder,  at Gerhardt Petersen i første omgang bad om mere nemlig op mod de 10 millioner. Faktum er i hvert fald, at det efter forhandlinger altså endte med et gyldent håndtryk på mellem fem og 6 millioner kroner til Atassuts nuværende formand.