Gentagne strømafbrydelser i nybyggeri

I Nuuk bydelen Qinngorput er der gang i byggeriet af de sidste af de 10 højhuse på Suloraq. Flere af bygningerne har længe været beboet, men hos beboerne i bygningen Suloraq 9 har der ofte været problemer med strømmen.
Skrevet af Peter Troelsen
11. oktober 2012 13:23

I aftes kulminerede det med den strømafbrydelse af flere timers varighed. Til alt held faldt strømafbrydelsen i aftentimerne, hvor beboerne var vågne. Hvis det var sket om natten, kunne der i værste fald opstå problemer med frysere uden strøm og deraf følgende problemer med kød der tøede op.

-Der var en kortvarig strømafbrydelse på stedet omkring 17.30, og så kom der igen en desværre længevarende afbrydelse af strømmen fra omkring halv syv. Vi sendte teknikere ud med det samme, og de konstaterede, at der var en fejl ved nogle kabler i området. Disse kabler kan også fint have været skyld i de andre meget kortvarige afbrydelser, beboerne har været udsat for tidligere, fortæller kommunikationsstrateg Anja Rosa Quist fra Nukissiorfiit i Nuuk.

Kablerne er ikke noget Nukissiorfiit selv har nedgravet i området, men de er blevet lagt ned i forbindelse med anlægsarbejdet ved bygningerne på Suloraq. Nu har man så bestemt at få kigget alle kablerne efter for fejl, og det er ikke et arbejde der lige kan afsluttes i løbet af kort tid.

-Vi har sendt en nødgenerator ud til området, så de berørte beboeren kan vide sig sikre på at der er strøm kontinuerligt. Andet kan de ikke være tjent med. Imens vil vi undersøge kablerne og få udbedret de fejl der måtte være, fastslår Anja Rosa Quist overfor knr.gl.