Gensyn med Qeqertarsuaq efter 22 år

Forberedelserne til næste års GM i alpin er i fuld gang. Tidtagertavlen skal opdateres til tidsvarende, og arrangørerne frygter ikke, at sneen smelter til den tid kommer.
Skrevet af Per Andersen
02. november 2011 12:06

Der kommer 120 deltagere når DSP (Diskomi Sisorartartut Peqatigiiffiat) arrangerer næste års GM i alpin i Qeqertarsuaq. GM i alpin finder sted i Qeqertarsuaq til næste år for at markere DSP's 35 års jubilæum. Og det sker selvom i dette tidsrum ankommer østrigske berømtheder fra alpinverdenen.    

Sneen kommet tidligere i år. Derfor frygter arrangørerne ikke, at den smelter før mesterskaberne.

- Nej vi frygter ikke at sneen smelter til den tid, for selvom sneen smelter i selve byen, bliver sneen liggende på pisten, siger Kali Mølgaard formand i DSP til knr.gl.

GM i alpin foregår nemlig omkring 3 kilometer øst for byen i ”Niutaannguani”, med en pist på omkring en kilometer. Og værterne har haft god tid til at forberede sig til GM.

- Vi fik at vide i april, at GM skal afholdes i vores by, derfor har vi haft god tid til forberedelserne. Det eneste vi mangler er, at vores tidtagertavle som ellers fungerer bliver erstattet med tidssvarende udstyr, siger Kali Mølgaard.

Sidste gang Qeqertarsuaq var vært for GM i alpin var for 22 år siden. Det var i 1989. Deltagerne til Qeqertarsuaq til næste år er kommer fra Nuuk, Maniitsoq, Kangaamiut, Sisimiut og værterne fra Qeqertarsuaq. Formanden for alpinudvalget under Grønlands Skiforbund Finn Løvstrøm oplyser, at SSP fra Sisimiut bliver vært, hvis der skulle komme hindringer for at afholde GM i Qeqertarsuaq.