Genbrugsbutik vælter sig i tøj

Røde Kors' genbrugsbutik i Nuuk får så meget tøj hver uge, at borgere nu opfordres til selv at sortere det ubrugelige fra.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
23. marts 2010 11:38

Diskotøj med glitter, slidte cowboybukser eller en sælskindsjakke uden hår. Det skorter ikke på brugt tøj i Røde Kors' genbrugsbutik i Nuuk. Efterhånden afleverer Nuuks borgere så meget tøj, at genbrugsbutikken har pladsmangel.

- I de 19 år genbrugsbutikken har eksisteret, er vores omsætning steget hvert år, siger Aase Nygaard, som er daglig leder af Genbrugsbutikken.

Butikken modtager hver uge sækkevis af aflagt tøj, meget af det af meget høj kvalitet.

- Vi er i et samfund, hvor der er enorm udskiftning af tøj. Det er tydeligt, at vi får kvalitetstøj, siger Aase Nygaard.

På gulvet i Genbrugsbutikken står der 20 store, sorte plasticposer fulde af tøj. Men det er blot halvdelen af ugens høst, oplyser butikkens leder. Hver tirsdag mødes 20 damer, for at sortere sig gennem bunkerne.

Faktisk modtager Genbrugsbutikken i Nuuk så meget brugt tøj og brugte genstande, at Røde Kors nu opfordrer befolkningen til at være lidt mere kritisk, når de afleverer varer til Genbrugsbutikken.

Desuden har Genbrugsbutikken i Nuuk sendt en del af det tøj, de ikke har plads til, til to nystartede afdelinger i Maniitsoq og Qasigiannguit. Og skulle andre borgere i Kommuneqafik Sermersooq have lyst til at opstarte en genbrugsforretning, så opfordres de til at kontakte afdelingen i Nuuk.

Genbrugsbutikkens omsætning er mellem 12.000 og 14.000 om ugen, selv om priserne ikke overstiger 100 kroner.