GC afviser Exelis-anke

Greenland Contractors, der i dag har serviceforpligtigelsen på Thule-basen, har afviser at have nægtet deres afløser, firmaet Exelis Services, en oversigt over de nuværende medarbejderes kvalifikationer.
30. april 2015 18:01

Det siger adm. direktør Peter Kofoed. Det selvstyreejede firma udleverer alt, hvad de må i henhold til persondataloven, lyder det.

Det er ikke korrekt, når amerikanskejede Exelis Services, der til oktober overtager service-kontrakten på Thule-basen, påstår, at Greenland Contractors holder oplysninger om kvalifikationerne på deres nuværende ansatte tilbage. 

Oplysninger, som kan være afgørende for, om medarbejderne kan blive ansat i det nye firma på basen.

Læs også Exelis: GC holder oplysninger tilbage

Det siger Greenland Contractors administrerende direktør, Peter Kofoed, til KNR:

- Det står jeg noget uforstående overfor. Vi forsyner løbende Exelis med oplysninger om vores medarbejdere, og vi har også sagt, at vi arbejder videre med at lave de kompetence-oversigter og besvare de detaljerede spørgsmål, Exelis har stillet til vores medarbejdere.

Sagen er aktuel, efter at Exelis Services har slået en stilling op med krav om, at ansøgere gerne skal have erfaring fra det amerikanske forsvar.  

Det har vakt kritik fra IA’s folketingsmedlem Johan Lund Olsen. Firmaet har nemlig lovet at gøre brug af dansk-grønlandsk arbejdskraft til et maksimum.

Læs også IA: Amerikanerne skal overholde deres løfter

Ifølge Exelis Services er det det amerikanske luftvåben, der stiller kravene til en række udvalgte servicestillinger på basen. Og firmaet vil også her gerne genansættelse de nuværende medarbejdere, men kan det ikke, så længe firmaet ikke kender medarbejderes kompetencer, lyder det.

Men hos Greenland Contractors udleverer man alt, hvad der er juridisk lovligt, garanterer Peter Kofoed:

- Der kan være noget i personale-files, som vi ikke er forpligtigede til at udlevere. Og som Exelis dybest set heller ikke har behov for at få at drive kontrakten.