GBU kalder til møde i april

Grønlands Boldspil Union - GBU - indkalder nu endelig til det repræsentantskabsmøde for fodboldklubberne rundt langs kysten, som flere klubber har anmodet om. Det bekræfter GBU´s formand Lars Lundblad overfor Radioavisen.
Skrevet af Karsten Sommer
18. februar 2011 17:26

Der har ikke været holdt repræsentantskabsmøde i GBU siden marts 2008, og både GBU´s medlemmer langs kysten og Grønlands Idræts Forbund GIF - har krævet at der nu indkaldes til møde i fodboldforbundet.

GBU har i dag via forbundets advokat sendt et brev til sine medlemmer, hvor forbundet redegør for den økonomiske tvist der har været mellem GBU og GIF, og som i følge formanden, Lars Lundblad, har været grunden til at repræsentantskabsmødet ikke er blevet afholdt i 2010, som reglerne ellers foreskriver.

- Men i respekt for klubbernes ønske, indkalder vi nu til mødet, der vil blive afholdt i Nuuk i april, den præcise dato vil klubberne få besked om i næste uge, siger Lars Lundblad til Radioavisen.

Han oplyser derudover at GBU fastholder sin plan om at melde sig ud af GIF, da han mener Idrætsforbundet ikke bakker GBU op, og på mange områder virker som en bremseklods for fodboldforbundets virke.

Han mener blandt andet at GBU forfordeles, når de offentlige midler til idrætten uddeles. GBU´s høje medlemsantal burde ifølge ham berettige til flere penge, end GBU får i dag.

GBU´s planer om udmeldelse af GIF møder modstand fra flere forbund. Blandt andet var formanden for Grønlands Atletik Forbund, Kim Godtfredsen - i denne uge ude med en appel til GBU om at blive i Idrætsforbundet, for at styrke GIF´s brede arbejde for at få flere børn og unge til at dyrke sport.