GBU beskyldes for magtmisbrug

Fodboldlandsholdets anfører John Eldevig beskylder GBU's hovedbestyrelse for magtmisbrug, efter at bestyrelsen har ændret turneringsstrukturen ved GM i herrefodbold.
03. august 2010 13:04

Grønlands Boldspil Unions (GBU) love siger, at kun turneringsudvalget kan ændre på turneringsstrukturen. Derfor beskylder John Eldevig hovedbestyrelsen for at bryde reglerne, efter at de har flyttet en kvalifikationsplads fra Midtgrønland til Sydgrønland.

- Efter vi havde afholdt turneringen i Maniitsoq, gik vi alle reglerne igennem. Og vi fandt ud af, at det kun er turneringsudvalget, der må ændre regler - ikke hovedbestyrelsen. Der står også, at turneringsstrukturen ikke kan blive ændret efter 1. april.

GBU's love siger ganske rigtig, at kun turneringsudvalget kan ændre turneringsstrukturen. Men ved GBU's seneste generalforsamling fik hovedbestyrelsen mandat til at ændre turneringsstrukturen.

Det forklarede GBU's formand Lars Lundblad mandag til KNR's radio-magasin Nunarput Aasaanerani. Og det har formand for GBU's turneringsudvalg Jens Mølgaard bekræftet over for KNR.

Men det svar tilfredsstiller ikke John Eldevig:

- Det kan godt være, men så skal det gøres offentligt tilgængeligt, så vi alle kan finde ud af, hvad det er for regler, vi spiller efter.

Landsholdsanføreren hæfter sig ved, at hovedbestyrelsen ændrede turneringsstrukturen fredag, selvom der udtrykkeligt står i GBU's love, at der ikke kan ske ændringer efter den 1. april.

Ifølge John Eldevig ville KT fra Kangaamiut slet ikke have spillet med i kvalifikationsspillet, hvis de havde vidst, at der kun var en ledig plads i Midtgrønland. Nûk er nemlig selvskrevet til en af pladserne i slutrunden, fordi klubben er arrangør. Derfor må de øvrige byer i Midtgrønland kæmpe om én enkelt plads.

- KT havde regnet med, at B67 tog førstepladsen, og så skulle de slås med de 3 andre hold om andenpladsen. Så hvis de havde vidst det på forhånd, havde turneringen set helt anderledes ud, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Lundblad.