Gay Greenland nomineret til Kulturpris

Fotoudstillingen Gay Greenland er nomineret til en kulturpris ved Axgil, der den store prisuddelingsfest i Danmark for miljøet omkring Lesbiske, bøsser, bi- og transseksuelle i Danmark.
Foto © : Helle Nørregaard
08. januar 2015 06:46

Fotoudstillingen er skabt af fotografen Jørgen Chemnitz, der i årene 2011 og 2012 lavede 61 portrætter af ikke-heteroseksuelle under de årlige Gay Prides i Nuuk.
 
Ud af hans optagelse komer udstillingen Gay Greenland, hvor portrætter er vengivet i 1 x 1 meter store fotos sammen med et citat fra hver person om deres seksualitet.
 
Og de 61 menneskers historier er nu nomeret til kulturprisen ved disse års Axgill, der finder sted i Cirkusbygningen i København den 4. februar i år.
 
Udstillingen er produceret af Nordens Institut i Grønland og med støtte fra Sermeq Fonden. Initiativtager var dengang Leise Johnsen, som i dag er direktør i Det Grønlandske Hus i København.
 
Og hun er glade for nomineringen.
 
- Hvis der følger penge med, og vi vinder, skal de gå til den nyoprettede grønlandske forening for Lesbiske og bøsser i Grønland - Qaaramanaq - til kulturelle aktiviteter.
 
Og hun oplyser, at alle - også her i landet - kan være med til sikre Gay Greenland prisen ved stemme på udstillingen via hjemmesiden: out-and-about.dk./axgill2015/
 
Gay Greenland har tidligere været vist i kulturhusene Katuaq i Nuuk, Taseralik i Sisimiut og i Nordens Huse i Reykjavik og Thorshavn samt i mindre versioner rundt omkring på kommunekontorer her i landet.