Gave giver patienter fordele

Candys Foundation har doneret en MR-scanner til Grønlands Sundhedsvæsen, der skal stå på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk.
Skrevet af Jette Andersen
23. januar 2012 11:17

I en pressemeddelelse fra Departementet for Sundhed, bliver der sagt at MR-scanneren vil stille Dronning Ingrids Hospital i forreste række, når det gælder billeddiagnostisk udstyr, da hospitalet allerede har en CT-scanner.

En MR-scanning giver optimal mulighed for at se strukturer og organer i kroppen. Det er en stor hjælp i diagnosticeringen af patienten, og giver mulighed for et hurtigere behand-lingsforløb.

Med MR-scanneren betyder det konkret, at patienter ikke vil behøve at blive sendt til Danmark og det vil også gøre hospitalet i stand til at undersøge flere patienter og ifølge departementet er det også et stort fremskridt inden for behandlingstilbuddene i Grønland.

Naalakkersuisoq for sundhed, Agathe Fontain er rigtig glad for donationen, fordi hun ved hvor vigtigt det er for patienter, at være tæt på sin familie i svære situationer.

- MR-scanneren er et fantastisk diagnostisk værktøj, som udover at stille en meget præcis diagnose, også giver os mulighed for at behandle patienter i Grønland.

Candys Foundation er en familiefond. Donationen omfatter ud over scanneren bl.a. indretning af faciliteter, undervisning af personale og supplerende udstyr.