Gasolin på Grønland

Selvsagt passer overskriften ikke sådan helt, men musikken fra det legendariske danske rockorkester lever i bedste velgående, selv om det er mere end 30 år siden bandet lukkede og slukkede. En del af æren herfor skan tilskrives Peter & De Andre Kopier, der spiller Gasolin-musik så man tror det er originalerne.
Skrevet af Peter Troelsen
14. oktober 2013 08:46

De danske Gasolinkopier gæster Nuuk i de to første dage i november, hvor Hotel Hans Egede har entreret med det populære danske orkester. Her kan folk med hang til Larsen, Jönsson, Berlev og Beckerlee på stillet nogle af de abstinenser, der er opstået siden Gasolin lukkede og slukkede for musikken for 35 år siden med en koncert i Folkets Park I Malmö.

Bandets eget motte er: Først tror du det er Gasolin og så tror du det er løgn, og det er en meget god beskrivelse af de tanker der går gennem hovedet på en gammel garvet Gasolin-fan, når kopierne indtager scenen.

I snart 20 år har Peter og De Andre Kopier gjort deres til at fortsætte legenden om et dansk rockorkester, der blev verdensberømte i Danmark, men aldrig fik klaret det store gennembrud i det store udland.