Gang i de maritime uddannelser

De maritimeuddannelser her i landet er i det seneste halve år kommet i god gænge. Det gælder både de maritime grunduddannelser i Paamiut og de maritime officersuddannelser i Nuuk.
26. marts 2014 07:36

Ifølge en pressemeddelelse fra Departementet for Uddannelser er der nu 20 aktive studerende på de nystartede officersuddannelser og flere komme til i april.
Samtidig er frafaldet på selve grunduddannelsen mindsket markant.

Og endelig får de maritime erhverv nu i langt højere grad mulighed for at at gennemføre opkvalificeringskurser og efteruddannelser i samarbejde med Imarsiornermik Ilinniarfik.

Udviklingen glæder Naalakkersuisoq for Uddannelse, Nick Nielsen, der forventer, at det lokale erhvervsliv fortsat vil bakke op om indsatsen.  

- Arbejdsmarkedets parter inden for det maritime område er stærkt repræsenteret i Imarsiornermik Ilinniarfiks bestyrelse. Og denne tætte kobling til erhvervslivet er en vigtig forudsætning for den store fremgang i antallet af studerende, uddannelser og kursusforløb. Jeg har som Naalakkersuisoq naturligvis også en forventning om, at det maritime erhvervsliv efterfølgende vil ansætte veluddannet og stabil grønlandsk arbejdskraft, så vi gennem uddannelse kan sænke arbejdsløsheden, understreger Nick Nielsen.