GA vil have fokus på børn og unge i ny IT-strategi

Børn og unge i Grønland skal sikres samme videns- og uddannelsesmæssige udgangspukt, som andre børn og unge i den vestlige verden. Det mener Grønlands Arbejdsgiverforening, der har opstillet en række overordnede mål, som organisationen mener bør medtages i en kommende national IT-strategi.
02. oktober 2009 06:32

Grønlands Arbejdsgiverforening mener ligeledes, at IT- og teleinvesteringer skal skabe videnbaserede arbejdspladser og gøre Grønland til en konkurrencedygtig del af det internationale samfund.

Og at alle folkeskoler og sundhedsinsitutioner i løbet af 2010 skal kunne indhente og dele viden gennem aktiv brug af IT.

GA's oplæg til en national IT-strategi kommer efter debatmøde mellem repræsentanter for Naalakkersuisut, De Grønlandske Kommuners Landsforening, Lærerforeningen IMAK og GA's medlemsvirksomheder. Målet med mødet var at få en række væsentlige interessenters synspunkter på en national IT-politik. Og en af anbefalingerne er, at der laves målinger af IT-brugen på eksempelvis skole- og sunhedsområdet, så det bliver muligt at udforme en målbar IT-strategi.