GA & SIK: Hovedaftale skal genforhandles

Arbejdsmarkedets to modpoler - Grønlands Arbejdsgiverforening GA og lønmodtagerorganisationen SIK - har netop indgået frivilligt forlig i en verserende retssag, som SIK havde anlagt omkring en voldgiftssag om lønninger tilbage i februar 2008.
Skrevet af Karsten Sommer
26. august 2009 16:51

- Forliget er en understregning af de seneste par års stadigt bedre forhold mellem GA og SIK, skriver de to organisationer i en fælles udtalelse.

Det er for at sikre et godt samarbejdsklima op til forårets overenskomstforhandlinger, at man i tirsdags på et retsmøde i Nuuk blev enige om forliget, der blandt andet indebærer, at den nu 15 år gamle hovedaftale genforhandles og opdateres, så den bringes i overensstemmelse med de krav, Grønland med et nyt Selvstyre stiller til et moderne arbejdsmarked.

- Vi er glade for, at vi ikke skal bruge flere ressourcer på en opslidende retssag, vi har andre udfordringer, som vi bedre kan anvende kræfterne på. Nu ser vi fremad, siger SIK’s formand Jess G. Berthelsen og GA’s direktør Henrik Leth samstemmende efter forliget.