GA sætter fokus på høringer

Bliver befolkningen inddraget nok i høringsprocesserne i forbindelse med de kommende storskalaprojekter? Det spørgsmål kommer der måske et svar på i eftermiddag, når Grønlands Arbejdsgiverforening præsenterer en ny rapport i Katuaq i Nuuk.
Skrevet af Mads Ullerup
16. februar 2012 07:09

Projektkonsulent i GA, Sara Bjørn Aaen, har foretaget en analyse af, hvordan befolkningen bliver hørt, når det drejer sig om landets store projekter inden for efterforskning og udvinding af olie, gas og mineraler.

Sara Bjørn Aaen har helt konkret undersøgt høringsprocesserne i tre projekter. Det drejer sig om Cairn Energy´s olieprøveboringer, Greenland Minerals and Energy´s projekt i Kvanefjeldet samt Alcoa´s aluminiumssmelteværk. Resultaterne holdes op mod lignende processer i Canada og New Foundland.

Efter præsentationen af rapporten er Folketingets tidligere ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen på talerstolen med et indlæg om "Den åbne forvaltning i store og små samfund".

Det foregår alt sammen i kulturhuet Katuaq fra kl. 14 i eftermiddag

Og høringsprocesser er åbenbart det helt store tema i dag.

En time før GA åbner for sin afrapportering om høringsprocesser, har Naalakkersuisut indkaldt til pressemøde om sin holdning til en fremtidig høringsstruktur indenfor råstofsektoren.