GA: Det er ulykkeligt, hvis Air Greenland rammes af konflikt

Det er dybt ulykkeligt, hvis Air Greenland rammes af en konflikt med kabinepersonalet. Det er GAs holdning til urolighederne om overenskomstforhandlingerne mellem ACU og Air Greenland.
10. juni 2009 16:53

Efter at overenskomstforhandlingerne den 5. juni endte uden enighed varslede Dansk Funktionærforbund på vegne af kabinepersonalets fagforbund ACU en lovlig strejke fra 15. juni. Den blev promte svaret igen fra Air Greenland som varslede en lockout af samme gruppe fra 19. juni.

GA opfordrer nu kabinepersonalet til at gøre alt for at undgå en strejke. De frygter nemlig, at en konflikt vil ramme alle de mennesker, hvis eneste transportmulighed er Air Greenland. Desuden mener GA, at timingen for lønstigninger er dårlig på grund af den generelle grønlandske økonomi.

Også selvstyrefestlighederne kan komme i fare ved en strejke og lockout:

- Det er den dårligst tænkelige start for det nye Landsstyre at skulle aflyse en lang række planlagte aktiviteter i forbindelse med indførelse af selvstyre på nationaldagen 21. juni. Skriver formand for GA Henrik Leth.

Ingen af parterne ønsker at udtale sig mens forhandlingerne pågår, men begge parter arbejder hårdt på at nå til enighed, oplyser Air Greenland.