Fyret DSB-direktør glæder sig til at effektivisere TELE Greenland

TELE Greenland har nu sat navn på den nye administrerende direktør, som skal trimme det selvstyre-ejede selskab frem mod øget liberalisering af markedet.
Skrevet af Mads Ullerup
26. marts 2012 12:24

Det bliver den tidligere koncerndirektør og senest administrerende direktør for DSB, Søren Eriksen, der til sommer træder ind som ny direktør i TELE Greenland.

- Det er et fantastisk spændende job, som ligger meget godt i tråd med det, jeg har beskæftiget mig med tidligere. Nemlig det at gøre offentligt ejede virksomheder mere effektive og gøre dem klar til konkurrence-udsættelse og fremfor alt mere kundeorienteret. Det er det, jeg forstår er en af hovedudfordringerne for TELE Greenland, og det glæder jeg mig meget til, siger Søren Eriksen til Radioavisen.

Søren Eriksen blev for et år siden fyret fra sin direktørstilling hos DSB efter at Rigsrevisionen udtalte kritik af rod i DSB's regnskab. Han blev dog frikendt i den efterfølgende retssag, der drejede sig om ulovlig statsstøtte.

I dag kalder Søren Eriksen afgangen turbulent, men mener at være helt og aldeles klar til igen at sætte sig i en direktørstol.

Og TELE Greenlands bestyrelse udtrykker stor tilfredshed med ansættelsen af den nye leder, som er fundet ved hjælp af et rekrutteringsfirma.

- Bestyrelsen har ved besættelsen af jobbet som administrerende direktør lagt vægt på at finde en kandidat, som kan bidrage til at videreudvikle TELE Greenland A/S, så virksomheden er rustet til den begyndende liberalisering og de øgede forventninger fra kunder og aktionærer, lyder det fra bestyrelsesformand Agner N. Mark.

43- årige Søren Eriksen kommer til at afløse Brian Buus Pedersen, der aftrådte direktørposten hos TELE Greenland sidste år. Han flytter sammen med sin familie til Nuuk til sommer.