Fusion forude for erhvervsfremmeselskaberne

Selvstyrets er i gang med at fusionere sine tre selskaber, der beskæftiger sig med erhvervsfremme.
Skrevet af Jens Thorin
11. juni 2010 16:21

Senest 1. januar 2011 skal der ligge en plan for, hvordan erhvervsfremmestrukturen skal se ud i Grønland i fremtiden.

Bjarne Eklund, der er formand for Grønlands Turist- og Erhvervsråd, mener, at fusionen vil være til fordel for erhvervslivet:

- Jeg har et forfængeligt håb om, at man tager det bedste fra de tre G'er, og lægger det sammen i ét selskab.

De tre G´er, Bjarne Eklund nævner, er Grønlands Turist- og Erhvervsråd, Greenland Development samt Greenland Venture, som Selvstyret vil samle under ét selskab.

Der var generalforsamling i Greenland Venture den 20. maj 2010. Der fortalte Naalakkersuisuts, at de vil skabe en enklere og mere slagkraftig erhvervsfremmestruktur.

Bjarne Eklund peger på, at det vil blive nemmere erhvervet, at der kun én dør, man skal banke på, hvis man har brug for rådgivning.

- Det, der i dag er problemet, er, at vi overlapper lidt hinanden. Nogen er både bedømmende og ydende, vi for vor part måske mere videnbank. Så det kræver en lidt mere afklaret holdning til, hvem gør hvad i fremtiden.

Men fusionen er ikke sket endnu, og de 3 selskaber arbejder i dag, som de gjorde i går.

- Det er meget vigtigt, at de ansatte har en ro til det daglige arbejde med de opgaver, de har. Derfor synes, det er så rart, at vi har den aftale med Departementet for Erhverv, at vi arbejder som sædvanligt indtil videre andet, siger Bjarne Eklund.

Grønland Turist- og Erhvervsråd, hvor Bjarne Eklund er formand arbejder i dag primært med viden og markedsføring inden for turisme og erhverv, mens Greenland Venture stiller risikovillig kapital til rådighed. Greenland Development beskæftiger sig primært med aluminiumsprojektet.