Fuld beskæftigelse i Aasiaat

Der er for første gang i snart fyrre år fuld beskæftigelse i Aasiaat , der har 2100 borgere i den arbejdsdygtige alder. - Vi kan ikke tilbyde virksomhederne ledig arbejdskraft, oplyser erhvervschef Pâviârak Jakobsen fra Qaasuitsup Kommunia Aasiaat.
Skrevet af Jens Thorin
11. september 2009 15:45

- Vi kan ikke tilbyde ledig arbejdskraft til virksomhederne, da der ikke er tilmeldt arbejdsløse i vores kartotek. Jeg har lige haft besøg af en tømrermester, der har brug for fire tømrersvende. Men der er altså ikke ledige tømrere, fortæller erhvervschef Pâviârak Jakobsen, der og kan fortælle at de tre sidste arbejdsløse i Aasiaat blev idag tilbudt arbejde.

I Aasiaat er der 2100 borgere i den arbejdsdygtige alder. Pâviârak Jakobsen vurderer, at det øgede fiskeri i de nordgrønlandske farvande har haft en positiv effekt på erhvervslivet i Aasiaat.

- Da fiskefabrikken for to år siden blev overtaget af Polar Raajat, blomstrede erhvervslivet op, og flere mindre virksomheder, der blandt andet betjener trawlere, blev startet op, fortæller erhvervschefen.

Det hører også med til successen, at det lokale erhvervskontor fører en aktiv beaskæftigelsespoltik, hvor der udfærdiges en handlingsplan for de enkelte borgere, der søgere arbejde.

- Vores konsulent og den arbejdsløse laver en kontrakt, som hver part skal følge, slutter erhvervschef Paaviaaraq Jakobsen fra Aasiaat.

Erhvervscheffen regner dog med, at arbejdsmarkedskonsulenterne får mere at lave senere, når frosten sætter ind, og byggeriet og fiskeriet kommer på et lavere niveau.