FT opprioriterer Arktis

Folketinget har nedsat en arktisk arbejdsgruppe, der skal koordinere det politiske arbejde i forhold til Arktis.
Skrevet af Jette Andersen
12. juni 2014 06:29

Det er et tiltag, som formand for Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, er glad for endelig er kommet op og stå. Det har hun nemlig efterlyst længe.

- De seneste års øgede fokus på Arktis kræver, at Folketinget gør sit arktisarbejde meget mere synligt og koordineret. Det har været et mål for mig, at der skulle nedsættes en form for Arktis-delegation i Folketinget. Det er nu en realitet, og det er jeg virkelig glad for, siger Sara Olsvig, der indtil september stadig er medlem af Folketinget for IA.

I en pressemeddelelse står der, at arbejdsgruppen har som formål at følge arbejdet i den arktiske parlamentarikerkomite, hvor Folketinget har en fast plads. Derudover skal der etableres en mere tæt kontakt til Inatsisartut og Lagtinget.

- Det er en vigtig og rigtig beslutning Folketinget har truffet ved at danne denne arbejdsgruppe. Med så vigtige opgaver som udviklingen af bæredygtige samfund, det internationale samarbejde om blandt andet geopolitik, fødevaresikkerhed, ressourceudvikling, sikkerhedspolitik og klimaforandringer i Arktis, ligger der et stort arbejde forude. Jeg vil blandt andet bidrage til, at der også her er fokus på mennesket i Arktis, siger Sara Olsvig.

Gruppen vil høre under Nordisk Råd i Folketinget, og skal i udgangspunktet bestå af otte medlemmer.

Medlemmerne af arbejdsgruppen ved nedsættelsen blev Sara Olsvig (IA), Doris Jakobsen (Siu), Sjúrður Skaale (JF), Steen Gade (SF), Finn Sørensen (EL), Per Stig Møller (K), Mikkel Dencker (DF) og Villum Christensen (LA).