Billede taget i området for det mulige oliespild.Foto: Arktisk Kommando

Frygt for oliespild i havet ud for Østgrønland stadig uafklaret

Satellitbilleder viste i mandags noget mørkt i havoverfladen 361 kilometer syd øst for Tasiilaq, som kunne være et muligt oliespild.

Hav og Miljø officer ved Arktisk Kommando i Nuuk, Nils Westergaard, fortæller her til formiddag at det fly Forsvaret har sendt ud til området, ikke har kunnet observere noget mistænkeligt.

- Men vejret i området er meget uroligt, med bølger på mellem 6 og 10 meters højde, og under sådanne forhold kan man ikke se noget, siger Nils Westergaard til KNR her til formiddag.

LÆS OGSÅ Frygt for oliespild i Østgrønland

- Det samme gælder nye satellitbilleder, som vi netop har modtaget. De viser intet usædvanligt, men her gælder det samme som med flyovervågningen: Med så høje bølger, kan satellitten ikke opfange et eventuelt oliespild.

- Men vi tror på de fiskeskibe, der har rapporteret om en lang sort plamage i vandet, og regner med at der er en olieplet i vandet - vi ved bare ikke om den er stor eller lille, sige Arktisk Kommandos Hav- og Miljøofficer.

Arktisk Kommando afventer derfor at vejret i området bedres, så dels nye satellitbilleder, samt Forsvarets fly kan kigge nærmere på området igen, ligesom inspektionsskibet Knud Rasmussen ankommer til havområdet 3-400 kilometer sydøst for Tasiilaq i morgen.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt