Fruen tog beslutningen

Den megen polemik omkring Jens B. Frederiksen og de mange hårde angreb på hans person har gjort Jens B. Frederiksen vred, men det var fruen, der fik ham til at droppe politik helt.
Skrevet af Peter Troelsen
29. januar 2014 09:56

Mange hårde, og ikke altid lige saglige, angreb på Jens B. Frederiksen har pressen beskrevet i detaljer. Jens B. Frederiksens hustru har, som de fleste andre i landet, læst angrebene og det fik hende til at reagere.

-Min hustru ringede til mig torsdag efter at have læst alle artiklerne om mig og mit nye job hos True North Gems. Hun sagde kort og godt ”Nu må det vist være nok Jens”, og det har jeg valgt at give hende ret i. Det er slut med politik efter vores ekstraordinære generalforsamling midt i marts, og i mit sted indtræder Michael Rosing i Inatsisartut, fastslår Jens B. Frederiksen.

Det var lidt før planlagt at Jens B. frederiksen vendte ryggen til politik. Han havde planlagt at kvitte politik efter denne valgperiode, men de mange angreb på hans person og de mange politikere der betvivlede hans troværdighed har fremskyndet processen. Efter 15. marts er Jens B. Frederiksen fortid i grønlandsk politik.

-De mange beskyldninger har været svære at leve med. Jeg ville jo aldrig mere kunne udtale mig om noget med råstoffer fra talerstolen i Inatsisartut, og det kan jeg ikke acceptere. Det ville også være ødelæggende for Demokraterne, og det vil være dårligt for partiet. Det er dog min opfattelse at alle skal kunne arbejde med politik uanset hvad de laver i erhvervslivet, siger Jens B. Frederiksen