Frivillig arbejdskraft savnes

Grønland har behov for større frivilligt engagement fra borgerne til støtte for samfundsudviklingen, mener 3 organisationer.
Skrevet af Karsten Sommer
02. maj 2014 03:55

Organisationerne bag initiativet er Grønlands Idræts Forbund, Arctic Winter Games 2016 og Meeqqat Inuunerissut (MIBB), der alle selv er stærkt afhængige af ganske almindelige mennesker, der har lyst til at gøre en indsats for sagens skyld uden at modtage penge for deres arbejde.

Organisationerne vil derfor i den kommende tid afholde gratis kurser om at arbejde med frivillighed, for organisationer rundt om i landet. Qaqortoq bliver det første sted der får besøg i juni.

- Med en lille befolkning som vores, betyder det rigtig meget, når borgere er villige til at bruge deres tid og kræfter på frivilligt arbejde. Men organisationer der bygger på frivillighed, har brug for at have nogle konkrete værktøjer til både rekruttering og fastholdelse af frivillige, skriver Arnakkuluk Kleist i en fælles pressemeddelelse fra de 3 organisationer.

- Vores udgangspunkt er, at jo flere, der gør en indsats i forhold til børn og unge, jo stærkere bliver Grønlands samfundsudvikling, skriver de.

Samarbejdet kulminerer med Frivillighedens år i 2016, hvor blandt andet Arctic Winter Games i Nuuk får afgørende brug for frivillige, når det store tværpolare idrætsarrangement løber af stablen.