Frigivelse af torskefiskeriet glæder i syd

Naalakkersuisut har givet dispensation og frigivet torskefiskeriet i Sydgrønland, selvom det sker i torskens gydeperiode.
Foto © : Nick Rahaim/Flickr Creative Commons
Skrevet af Karsten Sommer
20. april 2015 13:13

Den meddelelse hilses med stor tilfredshed af Kommune Kujalleq, der i en pressemeddelelse skriver, at et længerevarende fiskeristop ville have været svært for kommunen og dens borgere med deraf følgende arbejdsløshed og træk på den i forvejen anstrengte kommunale økonomi.

- Fiskeriet er altafgørende for beskæftigelsen og økonomien i Kujalleq, og kommunen ser således med tilfredshed på Naalakkersuisuts afgørelse om at åbne for torskefiskeriet udfor Syd- og Sydøstgrønland, siger borgmester i Kommune Kujalleq, Jørgen Wæver Johansen.

Der har gennem vinteren været et godt fiskeri efter torsk på bankerne ud for Kommune Kujalleq, og der er således rigeligt med torskeforekomster i kommunens udenskærs havområder, siger borgmester Jørgen Wæver Johansen.

 

Ingen gydende torsk
Formanden for Erhverv- & Arbejdsmarkedsudvalget i Kommune Kujalleq, Simon Simonsen, forklarer, at de lokale fiskere, der fisker på bankerne, ikke har observeret gydende torsk i bugten udfor Qaqortoq og Nanortalik.

Fiskerne oplyser, at torsken gyder i de nordlige områder af den østgrønlandske torskebestand, men ikke ud for Sydgrønland.

Simon Simonsen mener i øvrigt, at det er meget fornuftigt, at Naalakkersuisut vil placere observatører om bord på fartøjerne for derigennem at få et indblik i gydemønstret i torskebestanden.