Fremtidens ældreboliger på dagsordenen

Vestnordisk Råd er i gang med sin 14. temakonference på Færøerne. På dagsordenen er fremtidens ældreboliger i Vestnorden, søberedskabet i Nordatlanten og Arktis og en workshop om fremtidens have, der afvikles i samarbejde med Nordisk Råd.
09. juni 2011 06:11

Ved mødets åbning blev afdøde Jonathan Motzfeldt mindet med et minuts stilhed for sit mangeårige medlemsskab af Vestnordisk Råd.

Af oplæggene til temaet om fremtidens ældreboliger fremgik det, at de ældre foretrækker det nære boligmiljø med mulighed for adgang til fælles faciliteter når det gælder de ældre uden større handicap og at boliger til ældre med større behov for omsorg indrettes meget konkret til de behov der er indenfor disse grupper. Repræsentanterne fra ældreorganisationerne fremhæver også behovet for at blive inddraget i den politiske beslutningsproces når det gælder byggeri af de fremtidige ældreboliger.

Formanden for den grønlandske delegation, Josef Motzfeldt understreger i en kommentar, at den bedste sikring for en tryg alderdom er betinget af et godt samarbejde mellem den enkelte borger og det offentlige.

- Den ældre del af befolkningen i de tre vestnordiske lande forventes at blive fordoblet over de næste 20 år. Og derfor er spørgsmålet om bedre boliger til de ældre medborgere af afgørende betydning, tilføjer Josef Motzfeldt.