Fremtiden for grønlændere i Thule er usikker

Ingen ved, hvad der skal ske med grønlandske arbejdere i Thule. Og det skaber utryghed, fortæller formanden for lønmodtagerorganisationen SIP, som er SIK´s afdeling i Thule.
Pituffik mod Dundas Foto © : Per Emanuelsen/KNR
Skrevet af Mads Pedersen
19. februar 2015 16:46

I dag blev det slået fast, at Exelis Service A/S får servicekontrakten i Thule. Denne kontrakt varer i syv år – frem til 1. oktober 2022.
 
Exelis har hele tiden udtrykt, at selskabet vil satse på grønlandske ansatte og lærlinge. Men alligevel er fremtiden usikker for mange grønlandske arbejdere i Thule.

- Vi er selvfølgelig spændte. Vi ved ikke, hvad der kommer til at ske. Folk her i Thule er ikke blevet samlet og underrettet om, hvad der skal ske i fremtiden.

- Det er en tankevækkende situation vi er i. Det er foruroligende og nervepirrende at ikke vide, hvordan éns fremtid ser ud, siger Guldager, der håber at grønlandske arbejdere kan forsætte i Thule, siger SIP-formanden Rosa Guldager til KNR.

Fagforeningen får nye medlemmer

SIP har efter møder med grønlænderne hvervet flere medlemmer. De er nemlig bange for, at de står uden hjælp, hvis de mister jobbet i Pituffik og må tage hjem til kysten.

- Hvis vi bliver nødt til at rejse herfra, så kan vi ikke få et job med det samme. Det vil derfor være nødvendigt at få støtte. Derfor er det vigtigt at være medlem af SIP, fordi SIP støtter sine medlemmer, siger Rosa Guldager.

SIP har lige nu 19 medlemmer og der er flere der viser interesse, oplyser SIP-formanden.