Macron oplyser at de franske styrker har dræbt 33 terrorister under en militæroperation lørdag i Mali Foto: Ludovic Marin/AFP/Ritzau Scanpix

Franske styrker har dræbt 33 terrorister i Mali

følge den franske præsident er to maliske politibetjente blevet løsladt under operation i det centrale Mali.

33 "terrorister" blev lørdag dræbt, da franske styrker gennemførte en operation i det centrale Mali. Det oplyser den franske præsident, Emmanuel Macron, der i øjeblikket er på besøg i Elfenbenskysten.

    - I morges har vores soldater og Barkhane-styrker været i stand til at neutralisere 33 terrorister, siger Macron i en tale lørdag eftermiddag.

    Macron oplyser ved samme lejlighed, at to maliske politibetjente, der har været taget som gidsel af jihadister, er blevet løsladt. Operationen blev gennemført tæt på grænsen til Mauretanien - cirka 150 kilometer fra byen Mopti.  

Emmanuel Macron skal fejre jul i Elfenbenskysten sammen med udstationerede franske styrker.

Under en tale fredag sagde han, at han ville styrke kampen mod militante islamister i den afrikanske Sahel-region. Tusindvis af civile og soldater er blevet dræbt under voldelige konflikter i den store Sahel-region. Volden begyndte i Mali i 2012 og har spredt sig til Burkina Faso og Niger. Angrebene fortsætter, selv om Frankrig har sendt 4500 soldater til regionen for at hjælpe lokale styrker. I sidste måned mistede 13 franske soldater livet, da en helikopter styrtede ned i det nordligere Mali. Helikopterstyrtet skete under en jagt på jihadister i området. Det er blevet en fast tradition for Emmanuel Macron at besøge franske tropper i Afrika hen over julen.

I 2017 tilbragte han julen i Niger, og i 2018 besøgte han Tchad.

Præsidenten skal under sit ophold i Elfenbenskysten besøge Det Internationale Antiterrorakademi i Abidjan. Det blev åbnet i oktober 2018 og er et projekt, som både Elfenbenskysten og Frankrig står bag. Emmanuel Macron har planlagt et topmøde 13. januar med ledere fra de fem lande, der er en del af Sahel-regionen. Det drejer sig om Tchad, Niger, Mauretanien, Burkina Faso og Mali.

 

    /ritzau/AFP

 

 

 

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt