Fransk kvinde faldt for nationaldragten

Nuuk bliver i disse dage snart fyldt med journalister fra hele verden, som vil dække selvstyredagen. Det er dog ikke kun selvstyre der trækker udlændinge til Grønland.
19. juni 2009 11:11

Amélie Deschamps blev tiltrukket af Grønland fordi hun blev fascineret af den grønlandske nationaldragt.

- Jeg troede danskerne vidste mere om Grønland, da Grønland hører under Danmark. Men det gjorde de ikke. Jeg brændte derfor for at tage til Grønland og se med mine egne øjne, hvordan det i virkeligheden var.

Amélie der går på en fransk Art School i Paris blev fascineret af den grønlandske nationaldragt, og besluttede sig for at tage til Grønland for at lære at lave den grønlandske nationaldragt. Ligenu arbejder Amélie i systuen "Kittat", hvor hun lærer at lave avittat - skindbroderi.

- Her på Kittat har jeg virkelig lært tålmodighed især når man laver avittat. Jeg har set hvor stor en betydning den grønlandske national dragt har og det respekterer jeg dybt.

Amélie ved godt at Frankrig ikke er meget bedre end Danmark når det gælder kolonistyre. Hun siger selv at Frankrig har været meget slem mod sine egne kolonier, derfor er hun glad for at Grønland er på skridtet til at rive sig løs fra Danmark, hun ser selvstyret som en god ting, men vil alligevel advare Grønland.

- Resten af verden holder øje med Grønland, de er meget interesseret i jeres ressourcer, så pas på. Det er ikke alle folk der har gode intensioner.