Fra ufaglært til faglært

Kommunalbestyrelsesmedlem Thomas Ezekiassen fik på et fødevareseminar tilbage i 2009 en lys ide. Der skulle uddannes slagtere i Kujalleq kommune, og som sagt så gjort. I dag er 9 nyudlærte slagtere klar til at få deres eksamensbevis, og der er allerede sikret arbejde til dem alle.
Skrevet af Peter Troelsen
24. august 2012 04:00

Pengene blev fundet i et samarbejde mellem selvstyret og kommunen. Uddannelsen har levnedsmiddelskolen INUILIværet stærkt involveret i, og de nyuddannede slagtere har lært de praktiske ting i uddannelsen hos slagteriet Neqi.

-Vi er så stolte over vores nye nyuddannede slagtere. Det ser man ikke andre steder, at der kommer så mange nyuddannede på en gang, og så i så lille en kommune. Vi har stået sammen om det her, og der skal lyde en meget stor tak til både kommune, selvstyre og levnedsmiddelskolen, fortæller fabrikschef Henning Sønderup til knr.gl.

Chefen for arbejdsmarkedsområdet i Kujalleq kommune Grethe H. Nielsen får stor ros af både fabrikschefen og formanden for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget Kalistat Lund for hendes indsats. Kalistat Lund er også meget godt tilfreds med at en god ide er blevet til en ny uddannelse.

-Vi er meget stolte af byens nye slagtere, som efter endt uddannelse alle har fået fast arbejde på slagteriet. Det viser at uddannelse betaler sig, mener Kalistat Lund.

Slagteriet i Narsaq har store planer for fremtiden, og der er god brug for de ni nye slagtere på slagteriet. Med lidt held bliver der snart brug for endnu flere. Det 60 år gamle slagteri lever ikke helt op til nutidens standarder.

-Vores håb er at vi i fremtiden kan beskæftige 30 fastansatte året rundt. Et nyt slagteri er i støbeskeen, og hvis det går, som det skal, så har vi mange ideer vi skal have ført ud i livet. Det har i hvert fald høj prioritet, at vi til næste år igen kan starte en uddannelse for 12 nye slagtere. Dem får vi også brug for i fremtiden, der tegner lys, siger en optimistisk fabrikschef på slagteriet Neqi Henning Sønderup.