Fra styrmand til "hårdt såret"

20 "hårdt sårede" deltager i Sarex øvelsen. Blandt dem er Sisakstyrmand Jens Peter Broberg
02. september 2013 08:09

Lørdag eftermiddag sejler inspektionsskibet Vædderen fra Reykjavik mod østkysten, hvor Sarex øvelsen starter et sted undervejs. 

Med ombord er de 20 figuranter som i skrivende stund ikke ved hvilke kvæstelser de får "tildelt" som figuranter. 

Ud over 12 politiskoleelever deltager otte ansatte fra politiet som "hårdt sårede". 

Deltagerne fra Nuuk, politiets indsatshold og figuranterne, skulle ellers flyve til Reykjavik lørdag men på grund af vejret i Nuuk og på Island blev rejsen rykket frem til torsdag. 

Det betød at de fire der skulle deltage som figuranter fra Politiets Sisak-kuttere ikke nåede at komme med. Den eneste der kom med er Jens Peter Broberg, styrmand ombord på Sisak som har base i Nuuk.

- Øvelsen er meget større end de Tappik-øvelser jeg har været med til. Det mest spændende er selve området for øvelsen, siger Jens Peter Broberg. Han har været på Sisak siden 2005 og har en del sømil bag sig i den 26 meter lange politikutter. 

- Det er nødvendigt med disse sø-redningsøvelser, for jeg husker da tydeligt da fragtskibet Vega Saggitarius stødte på grund ud for Nuuk. Dengang talte vi om at det kunne have været meget værre - det kunne have været et krydstogtskib som stødte på grund, siger Jens Peter Broberg.

Jens Peter Broberg og de andre deltagere i dette års Sarex øvelse kan forvente en rolig tur over Danmarkstrædet. Vejrudsigten for området siger nemlig 8 meter i sekundet og små fire meter bølger.