Fra idé til realisering på skoleskemaet

80 unge efterskoleelever på Villads Villadsenip Efterskolia i Qasigiannguit har netop gennemgået Innovationsskolen, som er et projektforløb, der skal lære dem at finde på en idé, forfølge den og realisere den.
Skrevet af Najaaraq Egede
14. marts 2011 07:00

Eleverne på Villads Villadsens Efterskole i Qasigiannguit har endnu engang fået besøg af Poul Jensen fra Udviklingsfirmaet INsitu.

Innovationsskolen giver de unge muligheden for at se, hvordan et innovationsforløb tager form, fra begyndelse til slut, giver dem indsigt i, hvordan sådanne projekter skabes og bliver til i virkeligheden igennem den teori, der gives under projektugen og det konkrete kreative arbejde som de gennemgår.

- På det første billede ser I, hvordan jeg har opdelt eleverne alt efter hvor i Grønland de kommer fra. De skal så ud fra egne erfaringer gøre det bedste for at komme på en idé, som de så skal føre ud i livet, siger Poul Jensen.

På det andet billede ses idéudvikling, hvor der her er taget udgangspunkt i musik - lige fra musikrum til koncert.

- Processen er væsentlig anderledes end den traditionelle skoleform, de har været vant til fra skolen. Fra at afvente lærens diktat på forskellige opgaver, skal eleverne selv definere mål og rammer, hvilket til tider kan forekomme ganske svært, fortæller han.

I 2010 har omkring 270 elever fra folkeskoler i Nuuk og VVE i Qasigiannguit gennemgået Innovationsskolen, med finansiering fra Selvstyrets Erhvervsdepartement.