Fra guldmedaljer til guldmine: Jens Frederik Nielsen er ny naalakkersuisoq for råstoffer

Den nye naalakkersuisoq for erhverv og råstoffer er 29 år. Han er en landets bedste badmintonspillere.
- Jeg er selvfølgelig spændt, men jeg glæder mig også, siger Jens Frederik Nielsen.
Skrevet af Malik Brøns
29. maj 2020 16:01

Det er en blot 29-årig Jens Frederik Nielsen fra Nuuk, der i dag trådte ind i Kim Kielsens naalakkersuisut.

Men hans unge alder er kun en fordel, mener den nyslåede naalakkersuisoq for erhverv og råstoffer: 

- Jeg har altid været klar til at tage et ansvar. Jeg har aldrig været bange for det, uanset hvad jeg har lavet. I sport tager jeg for eksempel altid et ansvar. Det ligger helt naturligt for mig som menneske, siger han. 

LÆS OGSÅ Overblik: Her er de nye naalakkersuisut

Til hverdag er han måske mere kendt som en sportsmand, der kan lide at spille badminton og fodbold.

I klubben B-67 spiller han badminton ugentligt, og sidste år blev han grønlandsmester. 

Men nu skal han altså tage et større ansvar end at svinge badmintonketsjeren.

- Jeg er selvfølgelig spændt, men jeg glæder mig også. Jeg har påtaget mig et stort ansvar. Det føles lidt mærkeligt, men jeg er klar, siger han.

Coronakrisen slider på erhverv

Han har beskæftiget sig med politik hos Demokraatit i flere år. Han startede ud som sekretær for Randi Vestergaard Evaldsen og Nivi Olsen, og sidenn blev han partikonsulent for Demokraatit.

Nu er han naalakkersuisoq for erhverv og råstoffer. Og det er tunge poster. For coronakrisen fejer hen over landet, og flere erhverv bløder på grund af manglende indtjening. Og det bliver Jens Frederik Nielsen politisk ansvarlig for. 

Indenfor råstoffer regner han med, at han vil fortsætte med den plan, som Vittus Qujaukitsoq og Kim Kielsen allerede har lavet – nemlig at gøre landet mere interessant for mine- og olieselskaber.

LÆS OGSÅ Ny koalitionsaftale: Det vil Naalakkersuisut arbejde for 

- Det er rigtigt, at jeg skal påtage mig vigtige poster. Der er mange ting at arbejde med i forhold til coronakrisen. Og det glæder vi os til at samarbejde mere om hos Demokraatit. Erhvervspolitik har vi jo altid haft stort fokus på i partiet, siger han.

- Med hensyn til råstofområdet, så vil jeg selvfølgelig fortsætte med de ting, der allerede er i gang. Men jeg vil også gerne sige, at råstofområdet skal være smidigere og vores land skal være mere attraktiv for selskaber.