Fra Arktis til Antarktis med privatfly

Interesserede med tid - og pengepungen i orden - kan fra næste år tage på en 11 dage lang rejse fra den arktiske cirkel til Antarktis. Med privatfly vel at mærke.
Arsarnerit Foto © : Frederik Mathiassen
Skrevet af Inge S. Rasmussen
24. februar 2016 06:43

Det skriver avisen The Telegraph på sin hjemmeside.

Højst ti mennesker kan rejse sammen ad gangen, i en rejse som er kaldt "Tip to Toe-package" - altså fra hoved til tå - og som er arrangeret af firmaet Private Jet Tours i England.

De rejsende starter deres helt igennem ekceptionelle tur i Luton, hvor der først serveres en velkomstmiddag. Dagen efter tager de afsted til den finske by Ivalo, hvor de skal bo i Kakslautanen Hotel i tre dage. Her vil gæsterne bo i igloo'er og i træhytter, og tage på ture i det arktiske landskab.

Skiløb, ture med slædehunde- og rensdyrspand vil være på programmet, ligesom der vil være mulighed for isfiskeri samt en tur med isbryderen Sampo. Og da det jo er januar, er der også mulighed for at opleve nordlys.

Her fra går turen videre til Cape Town i Sydafrika, hvor gæsterne vil bo i Cape Grace Hotel. Derpå stiger de deltagende i en russisk Ilyushin 76-fly til Antarktis.

Her er der individuelt sammensatte arrangementer, såsom gåture, kite skiing og ture til isgrotter og lignende. Og så kan deltagerne også se en stor koloni af kejserpingviner og besøge forskerne i en base i nærheden.

Det hele for den nette sum af 69.995 Pund, eller omkring 670.000 kroner. Men så går en del af pengene også til velgørenhed, da der doneres penge til en velgørenhedsorganisation, der tager børn med forskellige handicap på ferieture til Florida.