Forventning om bedre løn til kommunefogederne

Grønlands Politi og Rigspolitiet undersøger nu muligheder for bedre løn til kommunefogederne. Og Grønlands Politi vil have iværksat en ny uddannelse af kommunefogeder, som vil blive holdt i midten af dette år.
Skrevet af Ludvig Siegstad
18. februar 2012 09:58

En kommunefoged i en bygd med under 100 beboere får i dag 7.373,88 kroner om året, svarende til 614 kroner om måneden, og 50.285 kroner om året for en byd med over 600 indbyggere, 4.190 kroner om måneden.

For at forbedre kommunefogedernes lønforhold har Grønlands Politi og Rigspolitiet holdt møde i slutningen af januar, hvor begge instanser er blevet enige om at få undersøgt muligheder for bedre løn til kommunefogederne.

- På denne baggrund er der forventning om, at der vil være en afklaring på kommunefogedernes løn i midten af året, siger Claus Lyngholm Risbjerg, administrationschef hos Politimesterembedet til KNR.

Administrationschefen understreger, at Rigspolitiet har oplyst til Justitsministeriet, at kommunefogedernes lønforhold forventes afgjort i midten af dette år.

Politimesterembedet anbefalede i efteråret 2011, at kommunefogederne kunne lønnes på samme niveau, der svarer til en ikke-uddannet katekets løn. En ikke-uddannet kateket får i dag 75.113,00 kroner om året, 6.259,00 kroner om måneden.

-  Af hensyn til de igangværende drøftelser med Rigspolitiet kan det ikke oplyses, hvilke anbefalinger Grønlands Politi er fremkommet med. Det kan dog oplyses, at Grønlands Politi mener, der er behov for en markant forbedring af kommunefogedernes løn, understreger Claus Lyngholm Risbjerg.

Grønlands Politi forventer at få iværksat og gennemført en ny uddannelse af kommunefogederne i midten af året.

- Det forventes at kommunefogederne i endnu bedre omfang at kunne varetage arbejdet som kommunefoged, end tilfældet er i dag,end tilfældet er i dag, understreger ClausLyngholm Risbjerg.

I dag er 13 bygder i Grønland, som ikke har en kommunefoged eller en kommunefogedassistent ansat. Der er 58 kommunefogedstillinger og 32 assistentstillinger til kommunefogederne.