Fortsat spiritusstop i flere byer

Der er ikke planer om at ophæve de nuværende restriktioner for salg og udskænkning af spiritus i Qaanasaq, Ittoqqortoormiut, Tasiilaq og de omliggende bygder.
Skrevet af Karsten Sommer
08. februar 2011 06:34

Det fremgår af Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontains svar til Demokraternes Justus Hansen.

Han har i et paragraf 37-spørgsmål spurgt, dels om der var spirituslempelser på vej, dels om der er planer om forebyggende arbejde mod alkoholmisbrug i de nævnte byer.

Agathe Fontain understreger i sit svar, at de nuværende restriktioner har ført til et - i følge politiet - dokumenteret fald i sager såsom vold, husspektakler og sager der har dårlig virkning i forhold til børn og unge.

Så med mindre der kommer henvendelse fra kommunalbestyrelserne, med ønske om ændring af de nuværende begrænsninger omkring spiritussalg, agter Naalakkersuisut ikke at foretage sig noget nyt i spørgsmålet.

Generelt vil arbejdet med at få skabt holdningsændinger i befolkningen omkring alkohol fortsætte, understreger Agathe Fontain.

Det arbejde foregår i samarbejde med kommunerne, der via kommunalreformen har overtaget ansvaret for det forebyggende arbejde. Der vil blandt andet til efteråret blive afholdt et alkoholseminar med titlen "Tid til holdningsændring", oplyser Agathe Fontain i sit svar til Justus Hansen.