Forsvaret holder informationsdag i otte byer

Forsvarets Informationsbesøg besøger i år otte udvalgte byer i Grønland. Det sker fra den 16. august til den 5. september.
Foto © : KNR/Laura Aggernæs
Skrevet af Kenneth Elkjær
08. august 2016 05:18

Forsvaret vil på deres besøg fortælle om Forsvarets opgaver i Arktis, værnepligtsuddannelserne og de forskellige karrieremuligheder i Forsvaret. Det vil også være muligt at tage en fysisk og skriftlig test.

Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq er glad for Forsvaret igen kommer til Grønland:

- Jeg er glad for, at der igen i år afholdes Informationsdage. De forskellige uddannelser i Forsvaret kan bruges som en personlig udvikling, som et skridt mod andre ungdomsuddannelser eller som en professionel karrierevej, udtaler han i en pressemeddelelse fra Naalakkersuisut.

Informationsdagene afholdes i samarbejde mellem Forsvaret, Naalakkersuisut, kommunerne og de lokale Piareersarfiit. De unge, der ønsker at deltage i Forsvarets Informationsdag, kan tilmelde sig via Forsvarets hjemmeside eller ved at kontakte den lokale Piareersarfik, hvor de også udleverer uddannelsesbrochurer til de interesserede.

Naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq håber de unge vil tage godt imod Forsvarets Informationsdag.

- Der er et stort potentiale i at få flere grønlandske unge ind i Forsvaret. Den nyligt offentliggjorte rapport om Forsvarets kommende opgaveløsning i Arktis viser også, at der er mange vigtige opgaver som i dag og i fremtiden skal varetages i Grønland og det arktiske område. Her håber jeg, at Forsvarets Informationsdag vil få flere unge til at få lyst til at arbejde i Forsvaret i Grønland.

Naalakkersuisut oplyser, at der i forbindelse med Forsvarets Informationsdag i Nuuk 29. august vil blive afholdt et pressemøde, hvor den danske forsvarsminister Peter Christensen vil deltage.   

Forsvaret besøger følgende byer:

  • Tasiilaq, d. 16. august
  • Nanortalik, d. 19. august
  • Qaqortoq, d. 22. august
  • Paamiut, d. 24. august
  • Nuuk, d. 29. august
  • Sisimiut, d. 31. august
  • Aasiaat, d. 2. september
  • Ilulissat, d. 5. september