Forsvarer: Vi er skuffede

Grønlands Landsret har i dag afsagt dom over de to mænd, som er tiltalt i forbindelse med skud-sagen i blok 14 juleaftens morgen, og forsvareren til den 37-årige, der i kredsretten ellers blev frifundet, er skuffet.
Skrevet af Mads Lynge
29. marts 2010 17:15

1 år og 10 måneders anstaltsanbringelse for vold med døden til følge til den 42-årige mand, og 10 måneders anstaltsanbringelse for medvirken til den 37-årige. Sådan lød dommen i blok 14 drabet i Landsretten i dag.

Der er i begge tilfælde tale om en skærpelse i forhold til dommen fra kredsretten, og advokaten til den 37-årige mand er skuffet over Landsrettens afgørelse.

- Vi må tage dommen til efterretning. Men vi har selvfølgelig også noteret, at der var en dissens, altså, at en af dommerne var af den opfattelse den 37-årige skulle frifindes, siger den dømtes advokat Jens Paulsen.

Landsretten afviste din påstand om nødværge, hvad siger du til det?

- Igen vil jeg sige, at vi må tage det til efterretning. Det er jo rettens vurdering af de beviser, som anklagemyndigheden lagde frem, og det har man altså fundet var tilstrækkeligt til at dømme ham. Jeg er ikke enig i det, men sådan er det, siger Jens Paulsen.

Landsretten valgte at dømme den 37-årige som medskyldig, da han hjalp den 42-årige i forsøget på at samle en pumpgun, kort inden dræbte ankom, og da han ikke gjorde noget for at stoppe skudafgivelsen. Han var ellers blevet frikendt i kredsretten.

Anklagemyndigheden var på den anden side tilfreds med dagens domsafsigelse. Anne Sofie Lohse, der var til stede på vegne af anklagemyndigheden siger:

- Det var vores opfattelse, at kredsretsdommen var juridisk forkert, og det var derfor Grønlands Politi valgte at anke sagen. Men den dom Landsretten har afsagt i dag viser, at Landsretten er enig i vores vurdering af sagen. Navnlig det, at der var tale om vold med døden til følge, og at de to havde gjort det i forening, og endelig at der ikke var tale om nødværge. Så vi er meget positive over dommen i dag, siger Anne Sofie Lohse fra politiet.