Forstanderen for de maritime uddannelser på plads

Efter at Naalakkersuisut for halvanden måned siden kunne slå fast, at landets søfartsuddannelser fortsat skulle placeres decentralt, er der nu sat navn på den forstander, der skal lede det samlede flagskib af maritime uddannelser herhjemme.
Skrevet af Mads Ullerup
06. juni 2013 13:28

Den nye forstander bliver Jeppe Carstensen, som er uddannet skibsfører og som har sejlet frem til 2003, fremgår det af en pressemeddelelse fra de maritime uddannelser, Imarsiornermik Ilinniarfik.

Jeppe Carstensen har siden sin tid som skibsfører undervist og har desuden videreuddannet sig med en overbygningsuddannelse i Master i Transport og Maritim Management. Han kommer fra en stilling som underviser i den maritime uddannelsesinstitution SIMAC i Svendborg, hvor han startede med selv at undervise og senere har ledet både de videregående uddannelser og den eksterne kursusaktivitet, fremgår det af meddelelsen.

Bestyrelsesformanden for Imarsiornermik Ilinniarfik, Mike Høegh, glæder sig over, at den nye forstander nu er på plads.

- Vi skylder eleverne på skolerne en god og effektiv uddannelse, de kan bruge til noget. Og vi skal sikre, at de gør deres uddannelse færdig på et tilfredsstillende niveau. Vi skylder også samfundet og virksomhederne at tilbyde de uddannelser, der er brug for. Det er vigtige erhverv, det drejer sig om. Derfor er jeg glad for, at både ledelsen og strukturen i de maritime uddannelser nu er fastlagt, og vi ser fremad, siger Mike Høegh.