Forslag om åbne børnehaver i weekenden er blevet totalt afvist

Karl Lyberth fra Naleraq vil gerne have, at børnehaverne i Qeqqata Kommunia har åbent i weekenderne.
Kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia vurderer slet ikke, at der er behov for åbning i weekenden. Foto © : KNR/Anton Gundersen Lihn
20. august 2021 12:07

Børnehaver i Qeqqata Kommunia bør holde åbent i weekenderne.

Det mener Karl Lyberth, der medlem af kommunalbestyrelsen for Naleraq. 

Men det er der ikke nogen, der er enige med ham i. Kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia vurderer nemlig slet ikke, at der er behov for dét. 

Punktet var på dagsordenen, da der var møde i kommunalbestyrelsen i går. 

- Jeg ærgrer mig over, at Siumut, Inuit Ataqatigiit og Atassut har afvist forslaget. Jeg ønskede ellers, at det kom videre til behandling i udvalget, og at de ville undersøge, hvor stort et behov, der er, siger Karl Lyberth.

IA: Det afviser vi

Ifølge ham har Naleraq nemlig modtaget henvendelser fra flere virksomheder om, at det er en udfordring at tiltrække arbejdskraft i weekenderne, fordi forældrene skal passe deres børn.

Det afviser Nivi Efraimsen fra Inuit Ataqatigiit. Ifølge hende har komunalbestyrelsen ikke noget indtryk af, at der er et reelt behov for at bruge ressourcer på at holde børnehaverne åbne i weekenden.

- Vi ikke har fået en eneste henvendelse. Derfor har vi afvist forslaget, siger hun.

Giver ikke op

Karl Lyberth har dog ikke givet op endnu.

- Jeg vil hen og besøge forskellige virksomheder heriblandt Royal Greenland igen. Og så håber jeg, at de vil lave en skrivelse med deres ønske til kommunen, siger han.

Naleraq sidder på fire af kommunens 15 mandater.

Kommunen er ledet af borgmester Malik Berthelsen fra Siumut.