Foto: Emanuel Balanzategui/Flickr Creative Commons

Forskere fra 184 lande advarer menneskeheden

Mere end 15.000 forskere har sendt en dyster advarsel til menneskeheden. Vi er på kollisionskurs med kloden, fordi vi har undladt at løse miljø- og klimaproblemer, mener forskerne.

Det skriver DR.dk, der omtaler en artikel underskrevet af mere end 15.000 forskere fra 184 lande.

Overskriften på artiklen er ikke til at tage fejl af; Alverdens forskeres advarsel til menneskeheden: Andet varsel, hedder den.

Første varsel kom tilbage i 1992, hvor 1.700 forskere herunder 99 nobelprismodtagere sendte en appel til menneskeheden om øjeblikkeligt at begrænse ødelæggelserne af miljø og klima.

Siden da er problemerne dog kun blev værre, skriver forskerne i det nye varsel.

Jorden ferskvandsressourcer er styrtdykket. Det samme er antallet af dyrearter, hektar af skov og antallet fisk i havet.

Ozonlaget vil på sigt hele

Samtidig er CO2-udledningen steget. Ligeledes er den globale gennemsnitstemperatur, antallet af fisk, der fanges, befolkningstallet og mængden af de såkaldte “døde zoner” - områder i havet og store søer, hvor iltniveauet er så lavt på grund af forurening, at der intet liv er.

Der er dog også et lyspunkt: Antallet af ozon-nedbrydende gasser i atmosfæren er faldet drastisk, siden de såkaldte CFC-gasser blev forbudt i 1987, hvilket betyder, at “hullet” i ozonlaget på sigt vil hele.

Med denne anden advarsel appellerer forskerne til, at vi tager de skridt, der er nødvendige for ikke at bringe vores fremtid i fare.

De skridt er, at bremse befolkningstilvæksten, reducére drivhusgasser, tilskynde til udvikling og udbygning af grøn energi, beskytte dyre- og plantelivets levesteder, genopret økosystemer, stop skovrydning, begræns forurening og revurdér vores økonomi, som i dag er baseret på vækst, skriver DR.dk.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!