Forskere befriet efter to ugers isbjørne-invasion

Russiske forskere er sluppet fri, efter de i to uger var omringet af ti voksne isbjørne på en ø i Det Arktiske Hav. Det skriver russiske medier.
Arkivfoto Foto © : Nukaaraq Knudsen/KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
15. september 2016 06:13

Det lykkedes for de fem forskere – heriblandt to ægtepar – at skræmme bjørnene væk, da et skib kom dem til undsætning med hunde og raketter.

Forskerne befinder sig på øen Troynoy nord for Sibirien, hvor de arbejder på en russisk vejrstation. For to uger siden fik de besøg af ti fuldvoksne isbjørne og flere unger. En hunbjørn tilbragte endda nætterne under det ene vindue i huset, hvor forskerne befandt sig.  

Forskerne slap hurtig tør for raketter til at holde de store bjørne på afstand, og den ene af to hunde på vejrstationen blev dræbt af bjørnene efter kort tid.

Bliv inden døre døgnet rundt, lød beskeden til de indespærrede forskere fra myndighederne. Men mandag lykkedes det dem endelig at slippe ud af bjørnenes jerngreb, da et russisk ekspeditionsskib tilfældigt var i nærheden af den isbjørnebelejrede ø, og de kunne komme forskerne til undsætning.

Inden da lød meldingen ellers, at der ville gå omkring en måned, før der kunne komme et skib til øen.

Det meteorologiske arbejde på stationen blev standset, da isbjørnene indtog vejrstationen, men det er nu genoptaget, efter forskerne har generobret området.

Der har tidligere været episoder på Troynoy, hvor isbjørne er kommet tæt på vejrstationen, men aldrig i så stort antal som denne gang, lyder det fra russiske myndigheder til Daily Mail.