Fornem pris til Lars-Pele Berthelsen

I skarp konkurrence med forfattere fra Island og Færøerne er Lars-Pele Berthelsens bog „Kaassalimik oqaluttuaq“ (Legenden om Kaassali) blevet kåret til den bedste bog, der er udgivet i Vestnorden i de sidste to år. Prisen blev uddelt i Reykjavik fredag aften.

For første gang blev en grønlandsk børne- og ungdomsbog vinderen af Vestnordisk Råds Børne- og Ungdoms Litteraturpris. Sammen med hæderen følger en check på 60.000 kr. Prisen, der uddeles hvert andet år, blev i går uddelt for sjette gang.

Vestnordisk Råds dommerkomité består af professor Dagný Kristjánsdóttir fra Island, Oddfríður Marni Rasmussen fra Færøerne og Vera Lise Rosing Olsen fra Grønland, og de besluttede samstemmende, at Lars-Pele Berthelsens bog var den bedste af de indstillede børne- og ungdomsbøger.

Nominerede bøger er: Meðheiminn í vasanum (Med Verden i lommen) ved Margréti Örnólfsdóttur, den grønlandske bog „Kaassalimik oqaluttuaq“ (Legenden om Kaassali) vedLars-Pele Berthelsen og den færøske bog Skriva í sandin(Skrevet i sandet) vedMarjuna Syderbø Kjelnæs.

Tidligere prisvindere er: 2010 „Kirkegården“ af Gerður Kristný, 2008 „Spøgelsesspor“ af Kristín Helga Gunnarsdóttir, 2006 „En hund, en kat og en mus“ af Bárður Oskarsson, 2004 „Englen i Vestbyen“ af Kristín Steinsdóttir og Halla Sólveig Þorgeirsdóttir og i 2002 „Historien om den blå planet“ af Andri Snær Magnason.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt