Fornem pris til Lars-Pele Berthelsen

I skarp konkurrence med forfattere fra Island og Færøerne er Lars-Pele Berthelsens bog „Kaassalimik oqaluttuaq“ (Legenden om Kaassali) blevet kåret til den bedste bog, der er udgivet i Vestnorden i de sidste to år. Prisen blev uddelt i Reykjavik fredag aften.
Skrevet af Peter Troelsen
08. september 2012 11:45

For første gang blev en grønlandsk børne- og ungdomsbog vinderen af Vestnordisk Råds Børne- og Ungdoms Litteraturpris. Sammen med hæderen følger en check på 60.000 kr. Prisen, der uddeles hvert andet år, blev i går uddelt for sjette gang.

Vestnordisk Råds dommerkomité består af professor Dagný Kristjánsdóttir fra Island, Oddfríður Marni Rasmussen fra Færøerne og Vera Lise Rosing Olsen fra Grønland, og de besluttede samstemmende, at Lars-Pele Berthelsens bog var den bedste af de indstillede børne- og ungdomsbøger.

Nominerede bøger er: Meðheiminn í vasanum (Med Verden i lommen) ved Margréti Örnólfsdóttur, den grønlandske bog „Kaassalimik oqaluttuaq“ (Legenden om Kaassali) vedLars-Pele Berthelsen og den færøske bog Skriva í sandin(Skrevet i sandet) vedMarjuna Syderbø Kjelnæs.

Tidligere prisvindere er: 2010 „Kirkegården“ af Gerður Kristný, 2008 „Spøgelsesspor“ af Kristín Helga Gunnarsdóttir, 2006 „En hund, en kat og en mus“ af Bárður Oskarsson, 2004 „Englen i Vestbyen“ af Kristín Steinsdóttir og Halla Sólveig Þorgeirsdóttir og i 2002 „Historien om den blå planet“ af Andri Snær Magnason.