Formand for RAL: Aftale skaber tryghed

Royal Arctic Line har bundet sig til en aftale med Aalborg Havn helt frem til år 2022 - til gengæld forpligter Aalborg Havn sig til at bruge en kvart milliard kroner på faciliteter som det grønlandske fragtrederi kan bruge.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
05. marts 2010 16:18

Aftalen forlænger de to selskabers tilknytning til hinanden med 5 år og blev i går godkendt af Naalakkersuisut.

- Det er en tryghed begge parter skaber. Aalborg Havn skal investere mange penge for at Royal Arctic Line får bedre rationaliserings og effektiviserings muligheder. Til gengæld vil de have at vi binder os i længere tid.

Det siger formanden for Royal Arctic Lines bestyrelse, Martha Labansen.

Den oprindelige aftale mellem Royal Arctic Line og Aalborg Havn er fra 2007 og havde udløb til 2017.

Men forhandlingerne om forlængelse af aftalen blev indledt allerede i 2008, da Royal Arctic Line i følge bestyrelsesformanden var utilfreds med forholdene.

I forbindelse med aftalen har begge parter nu en forpligtelse. For Aalborg Havns vedkommende er det at investere i et nyt pakhus på 5.200 m2, bygge et lagerhotel på 4.000 m2 og tilknyttede kontorfaciliteter for Royal Arctic Lines datterselskaber Arctic Container Operation A/S og Royal Arctic Linieagentur A/S, alt i alt til 250 million kroner.

Aalborg Havn regner med at faciliteterne allerede er i brug i 2011.

- Vi håber, at vi af den vej kan løse opgaverne på en effektiv måde, men også billigere for Grønland. Siger Martha Labansen.

Selvom Royal Arctic Line forpligter sig til og med 2022, understreger formanden, at Grønland ikke nødvendigvis skal have Danmark som sin primære handelspartner i denne periode.

- Det er alene en binding til gods fra Danmark. Aftalen drejer sig om, at vi er bundet til at transporteres 75 procent af det gods der skal sejles fra Danmark gennem Aalborg Havn. Slutter Royal Arctic Lines bestyrelses formand, Martha Labansen.