Visit Greenland: Formand glad for fremgang

På Visit Greenlands generalforsamling onsdag udtrykte den afgående bestyrelsesformand Kenneth Høegh tilfredshed med turistorganisationens høje aktivitetsniveau og økonomiske resultat i 2017.
Foto © : Visit Greenland
Skrevet af Karsten Sommer
07. juni 2018 12:56
Versionist Mads Lynge

Der er vækst i turismen, som blandt andet kan ses af antallet af overnatninger på hoteller, der viser en samlet øgning på cirka 10 procent. 

Den samlede mængde turister - inklusive krydstogtsgæster - var i 2017 omkring 85.000, heraf var de 27.425 krydstogtsgæster. 

Krydstogtsturismen alene stod for en stigning på 13 procent, på trods af at der var færre anløb. 

Ser positivt på fremgang

- Tallene fortæller at der er grund til at se positivt på fremtiden for turismen i Grønland, sagde den afgående formand Kenneth Høegh på onsdagens generalforsamling. Og tilføjede:

- Interessen for Grønland og Arktis ses også i antallet af henvendelser til Visit Greenland fra rejseskribenter og mediehuse, som næsten blev fordoblet i forhold til 2016. Markedsføring er det lange seje træk som Visit Greenland har stået for siden 1992. ”Visit Greenland sår frøene, og turisterhvervet høster”, sagde Kenneth Høegh poetisk.

Ny formand valgt

Bestyrelsesformanden takker af efter 4 år i Visit Greenlands formandsstol. 

På generalforsamlingen udpegede Grønlands Selvstyre en ny formand, det blev Maliina Abelsen, kommerciel direktør i Air Greenland koncernen. 
Resten af bestyrelsen blev genudnævnt. I kan se medlemmerne på KNR.gl

Bestyrelsen består nu af:

  • Formand Maliina Abelsen     
  • Anette Grønkjær Lings        
  • Erik Bjerregaard    
  • Johanne Bech        
  • Sakiko Daorana        
  • Arni Gunnarsson